Майбутній голова Мюнхенської конференції закликав Німеччину надати Україні зброю

Майбутній голова Мюнхенської конференції закликав Німеччину надати Україні зброю

Укрінформ
Німеччина має посилити своє лідерство на міжнародній арені та лібералізувати свою політику щодо експорту зброї, зокрема розглянути можливість відправки зброї в Україну.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю Reuters заявив майбутній глава Мюнхенської безпекової конференції Крістоф Гойсген.

За словами Гойсгена, Берлін демонструє політичне лідерство у кризі – наприклад, відновлює Нормандський формат. Але країні також слід розглянути питання щодо експорту зброї, щоб Україна могла захистити себе.

Читайте також: В Україну прибув восьмий літак з військовою допомогою США

На його думку, використання історії як виправдання більше не є доречним або навіть логічним.

«Ми надто спрощуємо собі життя, говорячи, що завжди чинили так, тому ми продовжуємо. Ми повинні обговорити більш активну роль Німеччини у зовнішній політиці, і безпекова політика (політика експорту озброєнь) є її частиною», - сказав він.

Читайте також: Україна передала Німеччині перелік зброї, яку хотіла б отримати

За словами Гойсгена, президент Росії Володимир Путін, очевидно, розпалює кризу навколо України, щоб підвищити свою популярність удома, але, схоже, поки що не вирішив діяти.

Нагадаємо, Крістоф Гойсген, колишній високопоставлений німецький дипломат, обійме посаду голови Мюнхенської конференції з питань безпеки наприкінці цьогорічного заходу 18-20 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-