Зеленський поговорив із президенткою Словаччини про безпеку, «Норманді» та Nord Stream 2

Зеленський поговорив із президенткою Словаччини про безпеку, «Норманді» та Nord Stream 2

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президенткою Словацької Республіки Зузаною Чапутовою, під час якої сторони обговорили взаємодію в безпековій сфері.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави, він подякував за незмінну солідарність Словаччини щодо підтримки суверенітету й територіальної цілісності України.

"Співрозмовники обмінялися думками щодо безпекової ситуації навколо нашої держави. Володимир Зеленський поінформував про ініціативи української сторони стосовно активізації переговорного процесу в межах Нормандського формату та виконання Мінських домовленостей", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Нафтогаз почав імпорт газу з Угорщини, Словаччини та Польщі

Лідери порушили питання взаємодії між Україною та Словаччиною у безпековій сфері.

Президент України високо оцінив підтримку з боку Словаччини європейських та євроатлантичних прагнень нашої держави.

Окрему увагу під час розмови було приділено питанням енергетичної безпеки.

«На тлі безпекових ризиків, пов'язаних з будівництвом «Північного потоку- 2», важливою є тісна взаємодія України й Словаччини з метою посилення безпеки енергопостачання», – наголосив Зеленський.

Президенти домовилися провести переговори на рівні профільних відомств стосовно збільшення гарантованих потужностей для транспортування природного газу на постійній основі в напрямку Словаччина – Україна.

Читайте також: Віцепрем'єр Словаччини пояснив свою заяву про Крим

Вони також обмінялися думками щодо ситуації з COVID-19 в Україні та Словаччині й заходів з протидії поширенню пандемії.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 1 лютого провів телефонну розмову з президентом Румунії Клаусом Йоханнісом. Зеленський ознайомив співрозмовника з актуальною безпековою ситуацією на сході України, в тимчасово окупованому Криму, а також уздовж державного кордону України.

Президенти також обговорили безпекову ситуацію в Чорному морі та практичні ініціативи України, спрямовані на зміцнення співпраці з країнами-партнерами в цьому регіоні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-