Віцепрем'єр Словаччини пояснив свою заяву про Крим

Віцепрем'єр Словаччини пояснив свою заяву про Крим

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр, міністр економіки Словаччини Ріхард Сулик заявив, що його партія «Свобода і солідарність» (SAS) засуджує спробу анексії Криму Росією, а його слова про те, що «росіяни не повернуть Крим», - це «особиста думка».

Про це Сулик сказав у коментарі Крим.Реалії, передає Укрінформ. 

«Ми ніколи не визнаємо насильницьку зміну кордонів і підтримуємо дипломатичні зусилля України щодо відновлення свого суверенітету й територіальної цілісності», – йдеться у відповіді Сулика.

При цьому він повторив свій месидж, що деякі експортери зі Словаччини постраждали від антиросійських санкцій.

«Моя думка була про економічний ефект (антиросійські санкції –ред.). Я ніколи не сумнівався у політичному ефекті торгових санкцій», – заявив Сулик.

Раніше прем'єр-міністр Словаччини Едуард Хегер, коментуючи висловлювання Сулика, запевнив Україну, що уряд не провадитиме жодних дій для виправдання порушення Росією міжнародного права та спроби анексії Криму.

Як повідомлялося, віцепрем’єр-міністр - міністр економіки Словаччини Ріхард Сулик у розмові з журналістами словацького видання «Pravda» заявив, що Росія "не поверне Крим", що необхідно розвивати відносини з РФ, а накладені на РФ санкції завдають шкоди словацькому бізнесу.

У МЗС України назвали неприйнятними заяви словацького урядовця, які ставлять під сумнів територіальну цілісність України.

Фото: уряд Словаччини

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-