Крим — це Україна: прем’єр Словаччини спростував заяву міністра про «шкоду» від санкцій

Крим — це Україна: прем’єр Словаччини спростував заяву міністра про «шкоду» від санкцій

Укрінформ
Прем'єр-міністр Словаччини Едуард Хегер спростував висловлювання віцепрем’єр-міністра-міністра економіки Словаччини Ріхарда Суліка, які ставлять під сумнів територіальну цілісність України, після реакції з боку Міністерства закордонних справ України.

Про це Укрінформу повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

«Після нашої реакції вчора прем‘єр-міністр Словаччини сьогодні спростував висловлювання словацького міністра економіки», - зазначив він.

За словами Ніколенка, прем'єр-міністр Словаччини запевнив Україну, що уряд не займатиметься жодною діяльністю для виправдання порушення Росією міжнародного права та спроби анексії Криму.

Читайте також: МЗС вимагає від словацького міністра спростувати заяви щодо «кримських» санкцій

«За правління Роберта Фіцо Словацька Республіка приєдналася до держав, які засудили анексію Криму та запровадили санкції проти Російської Федерації. Це офіційна зовнішньополітична лінія Словацької Республіки, яка не змінилося і є обов’язковою для членів уряду", - йдеться в заяві прем'єр-міністра, яку наводить Dennik.

Як повідомлялося, віцепрем’єр-міністр-міністр економіки Словаччини Ріхард Сулік у розмові з журналістами словацького видання «Правда» заявив, що необхідно розвивати відносини з Росією, що вона не віддасть Крим, а накладені на РФ санкції завдають шкоди словацькому бізнесу.

У МЗС України назвали неприйнятними заяви міністра економіки Словаччини, які ставлять під сумнів територіальну цілісність України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-