Рада не змогла ухвалити порядок денний сьомої сесії

Рада не змогла ухвалити порядок денний сьомої сесії

Укрінформ
Народні депутати вдруге за день не змогли ухвалили порядок денний сьомої сесії Верховної Ради дев‘ятого скликання.

Оновлений Апаратом ВР проєкт порядку підтримали лише 203 парламентарії за мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук поінформував, що під час перерви Апарат ВР включив до проєкту порядку денного сьомої парламентської сесії законопроєкти №2765 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони водних біоресурсів та середовища їх існування", №5891-1 "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" (щодо погашення заборгованості та виплати поточної заробітної плати працівникам державних вугледобувних вугільної підприємств)", №6542 "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік" щодо збільшення видатків на оборону та зміцнення обороноздатності держави", №5866-1 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощення ведення господарської діяльності, підвищення її прозорості та створення умов для розвитку малого бізнесу", №6566 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо збільшення фінансування Збройних Сил України шляхом зарахування військового збору до спеціального фонду Державного бюджету України", №6519 "Про внесення змін до Закону України "Про політичні партії в Україні" щодо оптимізації строку відновлення подання політичними партіями фінансових звітів".

Читайте також: Законопроєкт «про 300 депутатів» готовий до голосування – Корнієнко

Спікер парламенту уточнив, що проєкти законів №2765 та №5891-1, які через технічну помилку були внесені до переліку таких, які комітети ВР за висновками їх попереднього розгляду пропонували не включати до порядку денного сьомої сесії, виключено з відповідного переліку.

Він також повідомив, що проєкт порядку денного, який не підтримали депутати, передбачав близько 1900 законопроєктів.

Читайте також: Стефанчук поділився планами Ради на сьому сесію

"Ми не ухвалили порядок денний, тому ми можемо йти лише по тих питаннях, які не потребують включення до порядку денного. Це створення тимчасових слідчих комісій… Переходимо до них", – зазначив після негативного результату голосування Голова ВР.

Як повідомлялося, народні депутати не підтримали проєкт постанови "Про порядок денний сьомої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання" (№6575), тому що в ньому було виявлено технічні помилки. Відповідні неточності Апарат ВР оперативно усунув за дорученням Голови ВР Руслана Стефанчука.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-