США - після Радбезу ООН: Росія так і не пояснила своїх дій навколо України

США - після Радбезу ООН: Росія так і не пояснила своїх дій навколо України

Укрінформ
Відкрите засідання Радбезу ООН щодо військового нарощування РФ навколо України мало на меті отримати чітке пояснення від росіян щодо їхніх дій, які дестабілізують ситуацію, однак вони не надали жодних конкретних відповідей.

Про це заявила в понеділок за результатами зустрічі Радбезу в Нью-Йорку постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми скликали цю зустріч, щоби дати можливість російській стороні пояснити нам їхні дії. Ми мало чого почули, вони не надали нам відповідей, на які ми сподівалися», - зауважила глава американської місії при ООН.

Читайте також: Загроза Росії виходить за межі Європи - Польща в ООН

Водночас, за її словами, засідання Радбезу в понеділок однозначно підтвердило, що переважна більшість країн – навіть ті, хто утримався під час голосування щодо порядку денному – чітко виступили за важливість виконання Статуту ООН. І передусім це стосується непорушності кордонів.

«Тож, я думаю, ми сьогодні досягли мети, Росія почула чітку та єдину позицію переважної більшості Ради»,- зазначила представниця США.

Вона також висловила сподівання, що РФ все ж продовжить шлях дипломатії, «щоби Україна могла почуватися комфортно та безпечно у своїх кордонах».

Читайте також: Не можна вірити словам Росії, треба судити за її діями – Кислиця на Радбезі ООН

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок в Нью-Йорку відбулося відкрите засідання Ради Безпеки ООН щодо військового напруження ситуації навколо кордонів України. Ініціатором зустрічі виступили Сполучені Штати після консультацій з Україною та партнерами з Ради Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-