Загроза Росії виходить за межі Європи - Польща в ООН

Загроза Росії виходить за межі Європи - Польща в ООН

Укрінформ
Агресивні дії Росії всередині та навколо України, а також ворожі акти РФ проти суверенітету інших держав, є прямою загрозою не тільки регіону, але й усьому континенту, а також глобальному миру й безпеці.

Про це заявив у понеділок під час виступу на засіданні Ради Безпеки ООН постійний представник Республіки Польща Кшиштоф Щерський, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми не можемо зберігати мовчання, оскільки те, що відбувається по сусідству з нами, є серйозною загрозою міжнародному миру й безпеці, а не тільки нашому регіону й континенту»,- наголосив польський дипломат.

Він нагадав, що нинішнє загострення в регіоні навколо України є, на жаль, закономірністю на тлі тих прецедентів, які створює агресія Росії в різних місцях. Це охоплює, в тому числі, конфлікт у Придністров’ї, війну Росії проти Грузії, анексію Криму, агресію РФ на сході України.

Це підриває стабільність та безпеку в цьому регіоні світу, зауважив польський постпред.

«Ми не можемо зберігати мовчання, оскільки те, що відбувається в нашому регіоні, є грубим порушенням фундаментальних принципів статуту ООН»,- наголосив Щерський.

Він зазначив, що така поведінка РФ може мати глобальні наслідки, сприяти погіршенню міжнародної безпеки, «і деякі держави, прихильні до ревізіонізму, можуть наслідувати цей приклад».

Читайте також: Польща передає Україні оборонне озброєння

Щерський підкреслив, що Республіка Польща прихильна міжнародному праву, включно зі збереженням суверенітету й територіальної цілісності незалежних держав, непорушності кордонів та незастосування сили.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Рада Безпеки ООН провела відкрите засідання для обговорення загрозливої поведінки Росії й нарощування військ на кордонах України та в Білорусі. На зустріч була також запрошена українська делегація.

Фото: ООН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-