Ексглава МЗС Німеччини: На схід України треба ввести миротворців ООН

Ексглава МЗС Німеччини: На схід України треба ввести миротворців ООН

Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель вважає необхідним відправлення миротворчої місії ООН на схід України з метою контролю за дотриманням перемир’я та запобіганню насильства.

Як передає Укрінформ, про це ексглава німецького МЗС заявив в інтерв’ю BILD am SONNTAG.

"Якщо бути чесними, то треба визнати, що упродовж років не припиняються військові конфлікти на сході України, участь у яких бере Росія. Що тут потрібно, так це міжнародна миротворча місія ООН, яка б жорстко забезпечувала дотримання режиму припинення вогню, відведення важкого озброєння та припинення будь-якого насильства – у разі необхідності також із застосуванням зброї", - заявив Габріель.

Читайте також: Зараз не час говорити про миротворців ООН на сході України - Єрмак

За його словами, пропозиції щодо такої місії висувалися раніше, однак "жодного серйозного обговорення з цього приводу не було".

Відповідаючи на питання про те, "чи буде війна в Україні, в Європі", колишній глава МЗС Німеччини висловив сподівання, що цього не відбудеться та вказав на те, що "усі зусилля США, НАТО та Європи зараз спрямовані на те, щоб запобігти цій війні в центрі Європи".

Читайте також: Миротворці ООН зазнали нападу в Лівані

При цьому, Габріель вказав на те, що Євросоюз, який "хотів стати "суверенним" і "геополітичним актором", наразі не відіграє вирішальної ролі в уникненні війни в Європі. Натомість основну роль у забезпеченні безпеки Європи відіграються Сполучені Штати.

"У нас немає єдиної оцінки ситуації в Україні, ми боїмося за свої економічні інтереси і радіємо, що інші за нас тягають гарячу картоплю з вогню. Ми, європейці, повинні навчитися брати свої інтереси у власні руки", - заявив він.

Колишній глава німецької дипломатії висловив переконання, що "Париж і Берлін зараз повинні зіграти свою головну роль".

"За можливістю – завжди у партнерстві зі США, але й самим, якщо потрібно. Але для цього ми повинні показати, що цінуємо мир. Кожен, хто порушує мир в Європі, повинен знати, що йому доведеться заплатити високу ціну", - додав він.

Читайте також: Росія має пояснити Радбезу ООН свої агресивні дії проти України - Білий дім

Як повідомлялося, Росія продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та біля кордонів. Ці військові приготування Кремль намагається використовувати для прямого шантажу США та НАТО, яким висуває ультиматум з вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід та відмову країн Північноатлантичного союзу від своєї політики безпеки. У разі відмови Заходу взяти до уваги такі російські «пропозиції», кремлівська влада публічно загрожує застосувати заходи «військового та військово-технічного характеру».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-