Зараз не час говорити про миротворців ООН на сході України - Єрмак

Зараз не час говорити про миротворців ООН на сході України - Єрмак

Укрінформ
Президент Зеленський під час візиту в Нью-Йорка не порушував питання залучення миротворців під мандатом ООН до врегулювання ситуації на сході України.

Про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, передає Укрінформ.

"Українська сторона категорично виступає проти замороженого конфлікту. Тому питання "блакитних шоломів", які могли б з'явитися, не обговорювалося (Зеленським в ООН - ред.). І наразі, думаю, поки що ми не на тій стадії, щоб обговорювати це питання", - сказав Єрмак.

Він додав, що під егідою ООН дійсно є сили для підтримання миру, однак наголосив, що для того, "аби підтримувати мир, його треба досягти".

Читайте також: Єрмак: Саміт «Норманді» може відбутися до завершення повноважень Меркель

"А для того, щоб його досягти, треба аби ми дійсно сіли за стіл переговорів безпосередньо зі стороною конфлікту, яка не визнає себе стороною конфлікту, і домовилися про початок припинення війни, про початок повернення наших окупованих територій", - підсумував керівник ОП.

Як повідомлялося, у вересні 2019 року Президент Зеленський заявив, що підтримав би присутність миротворців ООН на кордоні з Росією, але не на території України.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-