У Постпредстві України пояснили, що РФ не може ветувати в Радбезі ООН обговорення агресії

У Постпредстві України пояснили, що РФ не може ветувати в Радбезі ООН обговорення агресії

Укрінформ
Росія не може ветувати розгляд на засіданні Ради Безпеки ООН питання агресії проти України, оскільки право вето не поширюється на процедурні моменти.

Про це Укрінформу повідомили в Постійному представництві України при ООН.

Водночас, пояснили в постпредстві, Росія як країна, що займає місце Радянського Союзу в Радбезі ООН, може винести на голосування включення цього питання до порядку денного засідання РБ.

Відповідно до статті 27 Статуту ООН «рішення Ради Безпеки з питань процедури вважаються ухваленими, коли за них подано голоси дев’яти членів Ради» (усього в Радбезі 15 членів).

Читайте також: Радбез ООН Штати скликають після консультацій з Україною

Раніше високопоставлений представник адміністрації США заявив, що члени Радбезу підтримують винесення на розгляд питання російської загрози. Він також припустив, що Росія намагатиметься поширювати дезінформацію на засіданні РБ.

Тим часом перший заступник постпреда РФ при ООН Дмитро Полянський написав у Твіттері: «Я не можу пригадати іншого випадку, коли б член РБ пропонував обговорювати власні необґрунтовані твердження й припущення як загрозу міжнародному порядку від будь-кого». Щоправда, російський дипломат не пояснив, про які саме «необґрунтовані» твердження йдеться.

Читайте також: Росія має пояснити Радбезу ООН свої агресивні дії проти України - Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати у понеділок, 31 січня, скликають відкрите засідання Радбезу ООН для обговорення загрозливої поведінки Росії й нарощування військ на кордонах України та в Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-