США скликають засідання Радбезу ООН з приводу російської агресії

США скликають засідання Радбезу ООН з приводу російської агресії

Заява
Укрінформ
США скликаюсь у понеділок відкрите засідання Ради Безпеки ООН для обговорення «загрозливої поведінки Росії щодо України й нарощування російських військ на кордонах України та в Білорусі».

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на заяву постпреда США при ООН Лінди Томас-Грінфілд.

«Це питання має вирішальне значення для міжнародного миру і безпеки», - зазначила вона.

Постпред США нагадала, що на українському кордоні розміщено понад 100 тисяч російських військових, РФ також вдається до інших дестабілізуючих дій, спрямованих проти України, «становлячи явну загрозу міжнародному миру і безпеці» та порушуючи Статут ООН.

«Ми продовжуємо наші невтомні дипломатичні зусилля з деескалації напруженості для протистояння цій серйозній загрозі європейському і глобальному миру та безпеці. Рада Безпеки ООН є найважливішим майданчиком для дипломатії», - підкреслила Томас-Грінфілд.

Читайте також: Кислиця обговорив з Генсеком ООН, як можна запобігти подальшій агресії РФ

Також зазначається, що члени Ради Безпеки мають вивчити факти й розглянути, що чекає Україну, Росію, Європу «в разі подальшого вторгнення Росії в Україну».

«Зараз не час чекати й споглядати. Радбез повинен цілковито зосередитися на цьому питанні, і ми сподіваємося на відверте й цілеспрямоване обговорення його в понеділок», -  наголосила постпред США при ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-