Радбез ООН Штати скликають після консультацій з Україною

Радбез ООН Штати скликають після консультацій з Україною

Укрінформ
Сполучені Штати ініціюють скликання Ради Безпеки ООН для обговорення російської загрози після консультацій з Україною та партнерами з Радбезу.

Як повідомили кореспондентові Укрінформу в Постійному представництві України при ООН, після цих консультацій США звернулися до Норвегії - держави, яка в січні головує в Раді Безпеки, - із запитом на проведення засідання РБ в понеділок.

«Скликання засідання Ради Безпеки ООН – це скоординована акція, що стала результатом зважених і добре продуманих дій України та партнерів – членів РБ», - наголосили в Постпредстві.

Україна також надіслала звернення до Норвегії, у якому вказала на важливість скликання засідання «з огляду на те, що нарощування російських військ на кордоні з Україною становить загрозу як для України, так і для міжнародного миру та безпеки».

Читайте також: Кислиця обговорив з Генсеком ООН, як можна запобігти подальшій агресії РФ

Оскільки Рада Безпеки несе головну відповідальність за підтримання міжнародного миру та безпеки, то «отримання нею всієї повноти інформації про хід переговорів та ситуацію на місці для вчинення необхідних дій у разі потреби» є її прямим обов’язком, підкреслили в Постійному представництві України.

Як повідомляв Укрінформ, постпред США при ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що Сполучені Штати після декількох тижнів тісних консультацій з Україною і партнерами в Раді Безпеки ООН «скликають відкрите засідання РБ для обговорення загрозливої поведінки Росії щодо України й нарощування російських військ на кордонах України та в Білорусі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-