Кислиця обговорив з Генсеком ООН, як можна запобігти подальшій агресії РФ

Кислиця обговорив з Генсеком ООН, як можна запобігти подальшій агресії РФ

Укрінформ
Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця провів переговори з Генеральним секретарем Організації Антоніу Гутеррешем: поговорили про запобігання подальшій російській агресії проти України та деескалацію напруженості.

Як сказав Кислиця кореспондентові Укрінформу у Нью-Йорку, Генсек ООН наголосив, що будь-яке вторгнення на територію суверенної держави, незалежно від його масштабів, розглядатиметься як порушення міжнародного права.

«Ми також говорили про важливість ролі інституту Генерального секретаря ООН, - сказав постпред. – Дедалі більша кількість країн усвідомлює, що нині йдеться не про з’ясовування відносин між Росією і США, а про наслідки для всієї системи ООН і глобальної безпеки».

Гутерреш також підтвердив, що відкритий для надання «добрих послуг» для деескалації напруженості.

Читайте також: Постпреди України та США при ООН обговорили небезпеку агресії з боку Росії

Добрі послуги, пояснив Кислиця, це не лише посередництво між двома чи кількома країнами. «Якщо ми скличемо засідання Ради безпеки на українську тему, то Генскек або його заступник з політичних питань мають ввести членів Радбезу в курс справи, розповісти, що відбувається. У цьому сенсі роль Генсека теж дуже важлива», - додав постпред.

У понеділок Кислиця також провів переговори з постпредом США при ООН Ліндою Томас-Грінфілд та постпредом Німеччини при ООН Антьє Леендерце.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-