Постпреди України та США при ООН обговорили небезпеку агресії з боку Росії

Постпреди України та США при ООН обговорили небезпеку агресії з боку Росії

Укрінформ
Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця зустрівся в понеділок з постпредом США при ООН Ліндою Томас-Грінфілд «для обговорення небезпечних та дестабілізаційних дій Росії проти України».

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні постпредств України та Сполучених Штатів при ООН.

Зазначається, що Томас-Грінфілд високо оцінила постійні заклики України до дипломатичного врегулювання ситуації.

«Співрозмовники погодилися, що позитивним сигналом прихильності Росії до дипломатичного врегулювання стане відведення російських сил від кордонів України, а також у Білорусі», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Лідери Євроінституцій, НАТО та провідних країн Заходу обговорили безпекову ситуацію навколо України

Спірозмовники відзначили слова Генерального секретаря ООН про те, що будь-яке вторгнення однієї країни в іншу є порушенням міжнародного права.

Посли обговорили важливість рішучої відповіді міжнародної спільноти з метою стримання російських планів подальшого вторгнення в Україну.

Сторони погодилися, що дії Росії, підриваючи основи Статуту ООН, завдали удару в саме серце Організації, і мають серйозні наслідки для принципів суверенітету й територіальної цілісності, які лежать в основі міжнародної системи й стосуються всіх держав-членів ООН.

Посли визнали «важливість збереження пильності щодо відомої тактики Росії з поширення дезінформації та диверсійної діяльності проти своїх сусідів, як це було напередодні вторгнення в Крим у 2014 році», ідеться в повідомленні.

Томас-Грінфілд запевнила в непохитній підтримці Сполученими Штатами суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

Читайте також: Блінкен обговорив з главами МЗС Євросоюзу спільну позицію проти російської агресії

Посли погодилися, що ключове значення у найближчі тижні матиме продовження тісної координації між США та Україною на всіх рівнях, у тому числі у Нью-Йорку, щодо визначення найбільш ефективного порядку дій в ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-