Блінкен обговорив з главами МЗС Євросоюзу спільну позицію проти російської агресії

Блінкен обговорив з главами МЗС Євросоюзу спільну позицію проти російської агресії

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен взяв участь у засіданні ради міністрів закордонних справ ЄС на запрошення верховного представника ЄС Жозепа Борреля, щоби обговорити спільну відповідь на агресію РФ.

Про це повідомив під час брифінгу в понеділок у Вашингтоні речник Держдепартаменту США Нед Прайс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Держсекретар поінформував своїх колег про візит минулого тижня до Києва, Берліна й Женеви», - зазначив речник зовнішньополітичного відомства США, додавши, що зустріч відбулася в віртуальному режимі.

Прайс зауважив, що обговорювалися, в тому числі зусилля щодо деескалації, «викликаної неспровокованим військовим нарощуванням Росії, а також продовженням військової агресії РФ проти України».

Читайте також: Евакуації дипломатів ЄС з України не буде - Боррель обговорив ситуацію з Блінкеном

При цьому держсекретар Блінкен підкреслив принцип «нічого про Європу без Європи» та запевнив у готовності США продовжити тісну взаємодію з Європейським Союзом, його державами-членами, а також у межах інших міжнародних інституцій, таких як НАТО й ОБСЄ. У цьому контексті він нагадав про останню розмову держсекретаря США Ентоні Блінкена з українським міністром Дмитром Кулебою.

«Участь держсекретаря у сьогоднішній зустрічі стала для нас ще однією можливістю і ще одним місцем для цього (продовження взаємодії з Європою – ред.)», - зауважив представник американського відомства.

Читайте також: Блінкен: Російська загроза - проблема всього світу, а не лише України

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар США Ентоні Блінкен у період з 18 по 21 січня перебував у Європейському турне, під час якого відвідав Україну й ФРН, а також провів зустріч з главою російського МЗС у Женеві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-