Евакуації дипломатів ЄС з України не буде - Боррель обговорив ситуацію з Блінкеном

Евакуації дипломатів ЄС з України не буде - Боррель обговорив ситуацію з Блінкеном

Укрінформ
Після обміну інформацією та думками з Державним секретарем США Ентоні Блінкеном, що відбулося сьогодні у Брюсселі в рамках його віртуальної участі в Раді міністрів ЄС із закордонних справ, Євросоюз не вважає за доцільне вживати будь-які запобіжні заходи або евакуювати свій штатний персонал, що працює у представництвах ЄС на території України.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції за підсумками Ради міністрів ЄС із закордонних справ заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Секретар Блінкен розповів нам, що це не була евакуація (американського персоналу з України – ред.). Людям, що не виконували критично важливих функцій, було дозволено покинути країну, якщо вони цього бажають. Це не є евакуація. По-друге, після обміну думками та інформацією, яку ми маємо, й після того, як ми вислухали Секретаря Блінкена, – я не думаю, що є необхідність для нас здійснювати заходи перестороги будь-якого роду відносно нашого штату, що знаходиться в Україні», - сказав Жозеп Боррель.

Читайте також: ЄС не планує евакуації своїх дипломатів з України - Боррель

Як повідомлялося, раніше з’явилася інформація про рішення Державного Департаменту США розпочати вивезення з України родин американських дипломатів та частину персоналу. Перед початком Ради міністрів ЄС Високий представник Жозеп Боррель висловив намір поцікавитися у американського колеги щодо мотивів такого рішення.

Сьогодні з офіційним коментарем щодо функціонування іноземних дипломатичних представництв в Україні виступило Міністерство закордонних справ України.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-