Шоломи та бункер під Одесою: Бербок розповіла, як Німеччина підтримує Україну

Шоломи та бункер під Одесою: Бербок розповіла, як Німеччина підтримує Україну

Укрінформ
Німеччина підтримує Україну і у військовій сфері, про що свідчить рішення про постачання 5 тис. захисних шоломів.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила глава МЗС Німеччини Анналена Бербок під час виступу у четвер у Бундестазі на дебатах, присвячених російським військовим погрозам Україні.

"І Німеччина підтримує Україну також у військовому плані. А саме, і я б хотіла про це чітко заявити тут – на виконання українського бажання ми зараз постачаємо захисні шоломи" – сказала Бербок.

Читайте також: Німеччина передасть Україні п'ять тисяч військових шоломів

Вона додала, що це саме стосується і питання "захисного бункера під Одесою". "Кілька днів тому був заклик до нас підтримати його відновлення. І завтра відбудеться перша ознайомча поїздка туди", - додала міністр.

Глава МЗС Німеччини також вказала на те, що українські офіцери брали участь у програмах з військової освіти при федеральному міністерстві оборони ФРН, а "підтримка Німеччини України у рамках трастового фонду НАТО становить понад 8 млн євро з 2014 року".

Читайте також: Санкції проти РФ у разі вторгнення в Україну включають і Nord Stream 2 - Бербок

Поруч з цим глава німецької дипломатії зазначила, що офіційний Берлін продовжує дотримуватися позиції щодо непостачання Україні летального озброєння.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони ФРН Крістін Ламбрехт заявила у середу, що Німеччина надасть Україні п'ять тисяч військових шоломів, що має бути "чітким сигналом", що Берлін стоїть на українському боці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-