Німеччина передасть Україні п'ять тисяч військових шоломів

Німеччина передасть Україні п'ять тисяч військових шоломів

Укрінформ
Німеччина надасть Україні п'ять тисяч військових шоломів, що має бути "чітким сигналом", що Берлін стоїть на українському боці.

Як передає Укрінформ із посиланням на Tagesspiegel, про це заявила міністр оборони ФРН Крістін Ламбрехт у середу після засідання комітету з питань оборони Бундестагу.

"Міністр оборони Крістін Ламбрехт оголосила, що Німеччина надасть Україні п'ять тисяч військових захисних шоломів", - йдеться у повідомленні.

Як заявила очільниця німецького оборонного відомства, поставки п'яти тисяч шоломів Україні слід розцінювати як "дуже чіткий сигнал: ми стоїмо на вашому боці".

Читайте також: МЗС Британії закликає Німеччину збільшити військову підтримку України

Ламбрехт також привітала відновлення переговорів щодо російсько-українського конфлікту в нормандському форматі. При цьому вона підкреслила, що на цих переговорах є "червоні лінії", які не можна переступати. "Територіальна цілісність та суверенітет держав не може бути предметом переговорів", - заявила міністр.

Між тим, рішення Німеччини надати вказану допомогу Україні, яка зіткнулася з погрозою повномасштабного військового вторгнення з боку Росії, прокоментувала у своєму Твіттері журналістка Tagesspiegel Клаудіа фон Зальцен.

"Німеччина тепер все-таки хоче надати Україні військове оснащення. Міністр оборони Крістін Ламбрехт (СДПН) оголосила про поставку 5000 захисних шоломів. Не знаєш, сміятися чи плакати", - написала вона.

Як повідомлялося, раніше посол України у ФРН Андрій Мельник виступав з неодноразовими закликами до німецького уряду переглянути свою позицію, яка полягає у відмові постачати оборонну зброю Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-