Санкції проти РФ у разі вторгнення в Україну включають і Nord Stream 2 - Бербок

Санкції проти РФ у разі вторгнення в Україну включають і Nord Stream 2 - Бербок

Укрінформ
Санкційний пакет, який запровадять проти Росії у разі її подальших військових дій проти України, включає і питання газопроводу "Північний потік-2".

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявила глава МЗС Німеччини Анналена Бербок під час виступу у Бундестазі на дебатах щодо російсько-українського конфлікту.

"Ми чітко заявили, що нові військові дії проти України матимуть величезні наслідки для Росії. На цій основі ми розробляємо потужний санкційний пакет. У випадку нової агресії діапазон нашої відповіді буде широким, включаючи "Північний потік-2", - наголосила Бербок.

Читайте також: Блінкен переконаний, що Німеччина долучиться до санкцій у разі нової агресії РФ

За словами Бербок, потрібно просувати необхідність діалогу з Росією, але також, "з огляду на нинішню ситуацію", треба "демонструвати жорсткість, яка дасть чітко зрозуміти, що суверенна рівність країн та основи європейського мирного порядку не можуть бути предметом переговорів".

"Ми живемо зараз в час, який є вирішальним для миру та безпеки на нашому континенті. Час, в якому ми маємо виступити на захист наших цінностей…і це важко не розглядати як погрозу, коли понад 100 тис. військових з танками та артилерією без вагомих на те причин зосереджено поблизу України, а також інші війська перекинуто в Білорусь", - заявила Бербок.

Вона зазначила, що вимоги Кремля щодо так званих "гарантій безпеки" суперечать основам безпекового порядку в Європі. "Російський уряд висунув нам вимоги щодо так званих "гарантій безпеки", які, втім, суперечать європейському безпековому порядку. Федеральний уряд відреагував на це чітко та рішуче – при цьому у тісній координації з нашими партнерами по ЄС, НАТО та "Групи семи", - сказала Бербок.

Читайте також: Бербок - про агресію РФ: Маємо бути готові до диверсій і відключення інфраструктури

Як повідомляв Укрінформ, будівництво "Північного потоку-2" завершили на початку вересня 2021 року. Газопровід побудовано з РФ до Німеччини в обхід України дном Балтійського моря. Єдиним акціонером проєкту є "Газпром". В середині листопада Федеральне мережеве агентство Німеччини призупинило процес сертифікації газопроводу «Північний потік-2».

Держсекретар США Ентоні Блінкен нещодавно заявив, що "Північний потік-2" не запрацює у разі подальшої агресії проти України з боку Москви.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-