Блінкен переконаний, що Німеччина долучиться до санкцій у разі нової агресії РФ

Блінкен переконаний, що Німеччина долучиться до санкцій у разі нової агресії РФ

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен переконаний, що Німеччина, попри наявність у країні суперечливих політичних позицій щодо поведінки Росії, готова долучитися до спільних санкцій Заходу проти РФ.

Про це він заявив у середу під час пресконференції у Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Одним із результатів безпрецедентної координації та консультацій (із союзниками в Європі, — ред.), наскільки я бачу, є потужна солідарність щодо наслідків, які обрушаться на Росію, якщо вона поновить агресію проти України. І це по всіх напрямках. Це включає й Німеччину», - зауважив глава Держдепартаменту США.

Читайте також: Німеччина передасть Україні п'ять тисяч військових шоломів

Він нагадав, що минулого тижня відвідував з візитом Берлін, де зустрічався з канцлером ФРН Олафом Шольцом та главою МЗС Анналеною Бербок.

«Я абсолютно впевнений у німецькій солідарності, у тому, що вони разом з нами та іншими союзниками й партнерами протистоятимуть новій російській агресії проти України»,- наголосив Блінкен.

Читайте також: МЗС Британії закликає Німеччину збільшити військову підтримку України

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом Німеччина зазнає критики через свою позицію щодо блокування постачання зброї в Україну. Вона посилилась минулого тижня, коли командувач ВМС Німеччини Кай-Ахім Шенбах заявив, що Крим ніколи не повернеться до складу України, а також про необхідність поважати позицію президента РФ Путіна.

МЗС України назвало категорично неприйнятними ці висловлювання та зажадало роз'яснень від Берліна.

22 січня Шенбах подав у відставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-