Міноборони Німеччини: заява командувача ВМС про Крим не відповідає офіційній позиції

Міноборони Німеччини: заява командувача ВМС про Крим не відповідає офіційній позиції

Укрінформ
В оборонному відомстві ФРН назвали висловлювання командувача військово-морських сил Кая-Ахіма Шенбаха щодо втрати Україною тимчасового окупованого Криму такими, що "жодним чином не відповідають позиції федерального міністерства оборони".

Як передає Укрінформ, відповідний коментар МО Німеччини опублікувало німецьке видання Bild.

"Заяви за змістом та підбором слів жодним чином не відповідають позиції федерального міністерства оборони", - заявив представник МО Німеччини.

Як зазначає Bild, командувач німецьких ВМС тепер має виступити зі звітом перед генеральним інспектором ЗС Німеччини Еберхардом Цорном з приводу своїх скадальних заяв.

Як повідомляв Укрінформ, командувач ВМС Німеччини, віцеадмірал Кай-Ахім Шенбах на конференції індійського інституту оборонних досліджень імені Манохара Паррікара заявив, що Кримський півострів "втрачений Україною, і він ніколи не повернеться до її складу". Він також вважає, що Росія - важлива країна, з якою необхідно підтримувати діалог, і що Путіна "треба поважати".

Читайте також: Посол Мельник закликав Берлін «змінити курс» у питанні постачання зброї Україні

Міністерство закордонних справ України назвало категорично неприйнятними висловлювання командувача Військово-морських сил Німеччини. У МЗС затребували роз’яснення з боку німецького уряду, "як слова командувача ВМС корелюються з послідовною підтримкою Німеччиною Кримської платформи". Також у відомстві заявили, що вимагають публічного спростування висловлювань командувача ВМС з боку уряду Німеччини, які підважують суверенітет та територіальну цілісність України і підривають зусилля із деескалації безпекової ситуації в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-