Посол Мельник закликав Берлін «змінити курс» у питанні постачання зброї Україні

Посол Мельник закликав Берлін «змінити курс» у питанні постачання зброї Україні

Укрінформ
Посол України у ФРН Андрій Мельник закликав німецький уряд переглянути позицію щодо постачання оборонної зброї Україні.

Про це він заявив в інтерв’ю німецькій газеті Handelsblatt, передає Укрінформ.

"Серйозність ситуації вимагає від "світлофорного" уряду (коаліційного уряду ФРН у складі Соціал-демократичної партії, Вільної демократичної партії та "Зелених" – ред.) негайного переосмислення та зміни курсу у питанні постачання зброї в Україну", - вважає дипломат.

За його словами, Україна і далі переконуватиме федеральний уряд та опозицію Німеччини у необхідності постачання оборонних озброєнь.

Читайте також: МЗС вимагає публічного спростування заяви командувача ВМС Німеччини щодо Криму

На переконання Мельника, Німеччина не може залишатись осторонь з огляду на останні зобов’язання Великої Британії, Канади, Чехії та країн Балтії щодо підтримки України.

Зазначається, що український посол звернувся з проханням до Берліна направити в Україну принаймні шоломи та бронежилети.

Крім того, Мельник висловив сподівання на допомогу Німеччини у питанні поновлення переговорів у нормандському форматі. "У питанні відновлення нормандського формату було б дуже важливим, щоб канцлер Шольц особисто доклав зусиль з цього приводу", - заявив він.

Читайте також: МЗС Німеччини не вважає відключення Росії від SWIFT найдієвішим заходом

За словами посла, Президент України Володимир Зеленський "готовий у будь-який момент вести прямі переговори з президентом Путіним". Водночас дипломат вказав на те, що, "Москва неодноразово і різко відкидала цей діалог".

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський під час щорічного послання до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України 1 грудня 2021 року висловив переконання, що зупинити військовий конфлікт на сході України без прямих перемовин із Російською Федерацією не вдасться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-