МЗС Німеччини не вважає відключення Росії від SWIFT найдієвішим заходом

МЗС Німеччини не вважає відключення Росії від SWIFT найдієвішим заходом

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок сумнівається у необхідності відключати РФ від системи платежів SWIFT у разі подальшої агресії Москви проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW

За словами Бербок, таке рішення може бути найсильнішою відповіддю на російську агресію проти України, але не обов'язково "найдієвішою".

Міністр пояснила, що західні країни ретельно вивчають, які саме економічні та фінансові санкції проти Кремля справді завдадуть удару російській економіці та керівництву, але не "обернуться бумерангом".

"Канцлер і я чітко дали зрозуміти, що обговорюються будь-які засоби та заходи на випадок подальшої військової ескалації. І це стосується газопроводу "Північний потік-2", - додала Бербок.

Читайте також: До Конгресу США внесли законопроєкт із санкціями для Путіна та відключенням Росії від SWIFT

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен під час міністерської зустрічі НАТО у Ризі на початку грудня заявив, що Вашингтон та союзники готові реагувати рішуче на агресію Москви. За його словами, це передбачає, зокрема, "запровадження високоефективних економічних заходів, від яких утримувалися в минулому"

Сполучені Штати продовжують тісну співпрацю із союзниками та партнерами у Європі щодо підготовки нових пакетів санкцій проти РФ, що загрожуватимуть "серйозними наслідками" економіці цієї держави в разі посилення агресії проти України.

Фото: Christoph Soeder/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-