Штати готові запровадити санкції проти Росії, від яких утримувались раніше – Держдеп

Штати готові запровадити санкції проти Росії, від яких утримувались раніше – Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати рішуче реагуватимуть на агресивну поведінку Росії разом із союзниками в Європі, в тому числі, шляхом економічного тиску, від якого утримувались у минулому.

Про це заявив у середу під час пресконференції в Ризі на міністерській зустрічі НАТО державний секретар США Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми чітко дали зрозуміти Кремлю, що реагуватимемо рішуче, в тому числі, шляхом запровадження високоефективних економічних заходів, від яких ми утримувалися в минулому», - наголосив держсекретар США.

Він зауважив, що прибув до Риги для того, щоби скоординувати зусилля із союзниками. «І це очевидно, вони так само рішуче налаштовані, як і ми», - зауважив глава Держдепу.

Він підкреслив, що наразі залишається неясним, чи прийняв президент РФ Путін рішення про вторгнення в Україну. «Але ми дійсно знаємо, що він створює потенціал для цього в найкоротші терміни, якщо він таке рішення прийме»,- зазначив Блінкен.

Тому, за його словами, попри невизначеність намірів і термінів, «ми повинні підготуватися до всіх непередбачених обставин й докладати зусиль, щоби Росія змінила свій курс».

Як повідомляв Укрінформ, у Ризі проходить зустріч глав зовнішньополітичних відомство країн-членів НАТО, а також партнерів. У заходах в латвійський столиці також бере участь делегація України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-