Литва остаточно відмовила Шарію у політичному притулку – Фейгін

Литва остаточно відмовила Шарію у політичному притулку – Фейгін

Укрінформ
Вищий адміністративний суд Литви остаточно відмовив блогеру Анатолію Шарію, підозрюваному у держзраді України, у статусі політичного біженця.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив російський юрист Марк Фейгін.

«Можу підтвердити, що Шарію остаточно відмовили у праві вважатися біженцем у Литві. Хочу наголосити, що поряд з паперами, представленими з цього приводу українською стороною, на це вирішально вплинули документи, надані мною та моїми литовськими адвокатами», - сказав Фейгін.

За його словами, згідно з цими матеріалами Шарій не проживав понад п'ять років за литовськими адресами, які він проставляв у документах, що надавалися литовській владі, тобто йшлося про обман.

«Тепер, після рішення Вищого адміністративного суду Литви, Шарій не має права перебувати на території ЄС. Отже, питання до Іспанії, де він перебуває. У принципі, міграційна влада країни може виставити його з країни», - сказав юрист.

Читайте також: Порошенко виграв суд у Шарія, якого назвав «не українським журналістом»

Водночас Фейгін нагадав про дві нещодавні поїздки Шарія до Росії. На його думку, не виключено, що в ході їх той отримав у РФ російський паспорт або якийсь інший статус, наприклад «статус біженця». На думку юриста, свідчень співпраці Шарія з російськими структурами більш ніж достатньо.

Як повідомлялося, 16 лютого минулого року блогеру Шарію оголосили підозру за двома статтями Кримінального кодексу України – ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Читайте також: В Одесі порізали агітаційний намет партії Шарія

22 лютого минулого року Шарія викликали для проведення слідчих дій, але він не з'явився. Його неявку СБУ трактує як приховування від слідства. Тоді адвокати блогера заявляли, що він перебуває на території ЄС і має статус біженця, і його поява в Україні поки що неможлива.

25 лютого в СБУ повідомили, що Шарія оголошено в державний розшук.

2 березня стало відомо, що суд дозволив правоохоронцям затримати Шарія.

Фото: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-