Порошенко виграв суд у Шарія, якого назвав «не українським журналістом»

Порошенко виграв суд у Шарія, якого назвав «не українським журналістом»

Укрінформ
П’ятий Президент України, лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко виграв у Верховному Суді у справі за позовом до Анатолія Шарія.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба партії «Європейська солідарність» з посиланням на Реєстр судових рішень.

Шарій через суд вимагав від Порошенка спростування заяви, що він – «не український журналіст» і «працює на Росію».

Предметом позову стали слова п’ятого Президента, сказані 10 січня 2019 року під час робочої поїздки у Рівне. Тоді Порошенка невідомий у юрбі людей запитав: «Чому в Україні переслідуються українські журналісти, в тому числі відеоблогер Шарій?». Порошенко відповів: «Аж ніяк. Бо Шарій – не український журналіст… Тому що він працює на Росію».

Печерський районний суд Києва 13 травня 2020 року задовольнив позов Шарія до Порошенка про захист честі, гідності та ділової репутації. Печерський райсуд не побачив доказів, що блогер працює в інтересах Росії чи є російським журналістом. Суд зобов’язав Порошенка спростувати цю інформацію, розмістивши спростування в «Урядовому кур’єрі», а також заплатити 1 537 гривень судового збору.

Київський апеляційний суд 28 жовтня 2020 року скасував рішення Печерського райсуду.

«Верховний Суд підтвердив позицію Київського апеляційного суду. 22 грудня Верховний Суд у складі колегії суддів Третьої судової палати Касаційного цивільного суду постановив залишити касаційну скаргу без задоволення, а оскаржуване судове рішення суду апеляційної інстанції – без змін», - ідеться в повідомленні.

Прихильники Шарія неодноразово були задіяні в провокаційних акціях проти Порошенка, зауважили у «Європейській солідарності».

Як повідомляв Укрінформ, Рада нацбезпеки і оборони на засіданні 20 серпня ухвалила рішення про застосування персональних обмежувальних санкцій щодо народного депутата Андрія Деркача та кількох медійників, зокрема засновника видання «Страна» Ігоря Гужви та блогера Анатолія Шарія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-