В Одесі порізали агітаційний намет партії Шарія

В Одесі порізали агітаційний намет партії Шарія

Фото, відео
Укрінформ
В Одесі група невідомих порізала агітаційний намет, встановлений прибічниками проросійської «Партії Шарія» неподалік залізничного вокзалу для поширення листівок.

Про це повідомив місцевий активіст Дем’ян Ганул у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Сьогодні представники проросійської «партії Шарія» встановили намет біля залізничного вокзалу в Одесі. Як завжди, агітували за «руський мир» відверто антиукраїнськими листівками. «Невідомі» патріоти трішки стилізували той намет з поганою агітацією, і тепер він виглядає краще», - йдеться у повідомленні.

Водночас Ганул звернувся до Президента України стосовно запровадження санкцій не лише проти лідера цієї політсили, а й членів партії.

«У голову не вкладається, як ця партія ще існує? Володимир Зеленський, коли будуть санкції Ради національної безпеки і оборони України не тільки проти „лідера“ який ховається за кордоном, а й проти всієї шайки «шаріївців»?» - додав Ганул.

У поліції на інцидент поки що не відреагували.

Як повідомлялося, Служба безпеки України оголосила про підозру групі осіб, причетних до протиправної діяльності, пов’язаної із реєстрацією «Партії Шарія».

"У СБУ є аргументовані докази причетності цих осіб до підробки документів про перереєстрацію політичної партії «Об’єднана Україна» у політичну партію «Партія Шарія» та до фальшування протоколів засідань цієї «політичної сили» задля обрання «потрібних керівників партії»", - наголосили 28 вересня у спецслужбі.

СБУ продовжує слідство і встановлює коло інших осіб, які можуть бути причетні до цієї протиправної діяльності.

16 лютого СБУ оголосила блогеру Анатолію Шарію підозру за двома статтями Кримінального кодексу - ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

22 лютого Шарій був викликаний для проведення слідчих дій, але не з'явився. Його неявку СБУ трактувало як переховування від слідства. Згодом в СБУ повідомили, що Шарія оголошено в державний розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-