РФ прагне привести до влади в Україні проросійського політика - МЗС Британії

РФ прагне привести до влади в Україні проросійського політика - МЗС Британії

Заява
Укрінформ
У контексті військової ескалації з боку РФ особливу роль може грати план Кремля привести проросійського політика до влади в Україні.

Як повідомляє Укрінформу, про це йдеться у заяві, оприлюдненій МЗС Великої Британії.

“Ми маємо інформацію, яка вказує, що, ухвалюючи рішення про можливе вторгнення й окупацію України, уряд РФ намагається привести до влади у Києві проросійського лідера. Як потенційного кандидата розглядають колишнього депутата Євгена Мураєва”, - зазначається у заяві.

У британському МЗС указали, що російська розвідка також підтримує контакти із кількома колишніми українськими політиками, серед яких: Сергій Арбузов, Андрій Клюєв, Володимир Сівкович та Микола Азаров.

“Дехто з них контактує з російськими розвідниками, залученими до планування нападу на Україну”, - додали у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: Україна може попросити британських військових про допомогу в разі ескалації - посол

За словами міністерки закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс, “оприлюднена інформація проливає світло на масштаб російських дій, покликаних підірвати Україну”.

“Росія повинна знизити напруження, припинити кампанію агресії й дезінформації, а також просуватися шляхом дипломатії. Велика Британія та наші партнери вже неодноразово казали, що будь-яке військове вторгнення в Україну буде величезною стратегічною помилкою й матиме високу ціну”, - наголосила Трасс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-