Україна може попросити британських військових про допомогу в разі ескалації - посол

Україна може попросити британських військових про допомогу в разі ескалації - посол

Укрінформ
Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко заявив, що у разі ескалації ситуації навколо України Київ може запросити британських військовослужбовців на наші території.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Дом", відповідаючи на запитання, чи є у посольства і МЗС план дій, якщо все ж таки Росія вдасться до активних дій на сході України і буде вторгнення.

"Є плани, що розробляються. Глибина їх деталізації завжди вимагає більше і більше роботи. Але наразі стан невизначеності. Бачите, Росія створює цей туман війни, просто використовуючи як важіль у переговорах. Наше завдання і наших партнерів — відокремити правду від загрози і зрозуміти, наскільки реальна небезпека, щоб дипломатичними методами не дозволити розпочатися активній фазі війни", - сказав Пристайко.

За його словами, це можуть бути переговори та компроміс, з іншого боку, це може бути жорстка позиція та підтримка зброєю, політична підтримка наших партнерів.

Читайте також: США заявили про намір передати Україні гелікоптери Мі-17

"Наприклад, учора мене запитали, чи запросимо ми втрутитися партнерів, таких як Британія, реальними солдатами на українській території, з огляду на те, що нам загрожують збройні сили значно більше, ніж наші. Я відповів: якщо загроза буде реальною, якщо буде початок активних дій, ми проситимемо все, що завгодно, включаючи британських військовослужбовців на наші території", - зазначив Пристайко.

Як повідомлялося, Велика Британія відправила до України близько 30 військових спецзагонів та дві тисячі одиниць протитанкової зброї на тлі можливої ​​загрози вторгнення Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-