У канадському парламенті відбудуться дебати, присвячені Україні

У канадському парламенті відбудуться дебати, присвячені Україні

Укрінформ
Депутати канадського парламенту виступили з ініціативою терміново провести дебати стосовно можливої подальшої агресії Росії проти України.

Про це власному кореспондентові Укрінформу повідомив канадський депутат від Ліберальної партії Іван Бейкер.

“Я з гордістю приєднався до інших депутатів, надіславши листа представнику уряду у парламенті Марку Голанду із запитом на проведення невідкладних дебатів у палаті громад щодо України та військового накопичення Росії на її кордонах”, - сказав Бейкер.

Читайте також: Канада продовжить військову тренувальну місію UNIFIER в Україні - ЗМІ

Він наголосив, що “подальша російська агресія - значна загроза не лише для безпеки України, але й для решти Європи, інших наших союзників та Канади”. “Ситуація - критична. Росія повинна зменшити напругу та долучитися до змістовного діалогу. Її агресія проти України повинна припинитися, Росія мусить вивести сили з Криму й східної України”, - наголосив депутат.

За його словами, проведення дебатів “надасть офіційний і нагальний майданчик членам парламенту від усіх партій для обговорення реакції Канади та міжнародної спільноти на цю кризу”.

Читайте також: Канада надасть Україні кредит у $100 мільйонів

Бейкер додав, що його з колегами запит був добре сприйнятий керівництвом парламенту, яке пообіцяло пріоритезувати питання дебатів одразу після початку пленарної сесії.

Як повідомлялося, з кінця жовтня Росія стягує війська до українських кордонів. Західні ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли, що російське вторгнення в Україну може статися на початку 2022 року, до цього залучать близько 175 тис. військовослужбовців РФ. Ситуація біля східного українського кордону викликає занепокоєння серед чиновників США та країн Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-