Канада продовжить військову тренувальну місію UNIFIER в Україні - ЗМІ

Канада продовжить військову тренувальну місію UNIFIER в Україні - ЗМІ

Укрінформ
Канадську військову тренувальну місію UNIFIER в Україні буде продовжено ще на півроку.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це із посиланням на власні джерела в канадському уряді пише the Globe and Mail.

“Офіційна Оттава має намір продовжити мандат військової тренувальної місії в Україні ще на шість місяців та роздумує над тим, аби збільшити кількість інструкторів й направити до Києва оборонну зброю та обладнання”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що мова йде про можливу передачу Збройним силам України вогнепальної зброї, окулярів нічного бачення, шоломів, бронежилетів та рацій. “Також розглядається можливість надання розвідувальних та кібербезпекових даних”, - стверджує the Globe and Mail..

При цьому співрозмовники видання зауважили, що Канада не готова направити до України протитанкову зброю, як зробила Великобританія.

Читайте також: Канада має продовжити операцію UNIFIER - Трюдо

Нагадаємо: у рамках операції UNIFIER в Канаді перебуває близько 200 канадських військових. Вони знаходяться на різних локаціях у центральній та західній Україні, а штаб-квартира - у Яворові. Мандат чинної місії UNIFIER збігає у березні. Якщо до того часу його не буде продовжено - канадські військові покинуть територію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-