Кулеба – про агресію РФ: Ми не сприймемо пояснень про «недостатньо велике вторгнення»

Кулеба – про агресію РФ: Ми не сприймемо пояснень про «недостатньо велике вторгнення»

Укрінформ
Україна не сприйме жодних спроб пояснити, що не треба чогось робити для стримування Росії, бо це не достатньо велике вторгнення, або недостатньо доказів, що це російські солдати.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу, передає Укрінформ.

Кулеба зауважив, що немає жодної різниці між невеликим і повноцінним вторгненням.

«Не можна бути на половину вторгненим або наполовину агресивним. Агресія або є, або її немає. І ми можемо як доконаний факт стверджувати, що з 2014 року триває агресія Російської Федерації проти держави Україна», - сказав він.

Читайте також: США готові «перекрити кисень» російській економіці у разі атаки на Україну – Кулеба

Міністр висловив переконання, що військове вторгнення не можна розділяти на маленьке чи велике, нагадавши про трагічний досвід, коли Росія приховувала своїх регулярних військових, зриваючи з них всі ознаки належності до російської армії, для того, щоб захопити Крим і щоб вести наступальні бойові дії на Донбасі.

Читайте також: Зеленський: Очікую, що результатом перемовин з РФ стане отримання гарантій миру на Донбасі

«Тому наша позиція, яку ми комунікуємо США і всім іншим країнам полягає в дуже простому: Росія здатна діяти нелінійно, але помилки 2014 року не мають права на повторення. І тому ми не сприймемо жодні спроби, якщо вони будуть, наголошую, - пояснити Україні, що не треба чогось робити для стримування Росії, тому що це не достатньо велике вторгнення, або це недостатньо доказів, що це російські солдати», - підкреслив глава МЗС.

Читайте також: Кулеба застеріг українців від зневіри, щоб не дати Росії перемогти без зброї

Кулеба наголосив, що всі уроки історії вже вивчені, й Україна не буде знову платити кровʼю своїх громадян за нездатність партнерів швидко і чітко робити висновки щодо дій Російської Федерації.

Глава української дипломатії відзначив, що про це тривають відверті розмови з партерами, і що він не має жодних сумнівів ані в тому, що США та Президент Байден особисто підтримують нас. Кулеба також не має сумніву, що у разі початку бойових дій у США та Євросоюзу не буде іншого вибору, як застосувати відповідні жорсткі санкції у відповідь щодо Росії.

Читайте також: Не тільки США і Британія: Кулеба заявив про позитивну динаміку щодо військової допомоги

Як повідомляв Укрінформ, у середу Білий дім розтлумачив, що вислів президента Байдена про «невелике вторгнення» Росії в Україну означає можливі атаки у кіберсфері або провокації проти України за участі парамілітарних формувань – на відміну від повномасштабного військового наступу РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-