Кулеба застеріг українців від зневіри, щоб не дати Росії перемогти без зброї

Кулеба застеріг українців від зневіри, щоб не дати Росії перемогти без зброї

Укрінформ
Українська влада усвідомлює всі ризики, пов’язані з агресивними намірами Російської Федерації, але Україна достатньо сильна, щоб гідно пройти цей складний момент нашої історії.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній із держсекретарем США Ентоні Блінкеном пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Кулеба зазначив, що основною темою переговорів сьогодні була безпекова ситуація вздовж українського кордону і на окупованих територіях на сході України та в Криму.

У цьому контексті він звернув увагу на кілька речей, які обговорював із держсекретарем США і про які радить не забувати українцям. Зокрема, Кулеба зауважив, що війна Росії проти України триває з 2014 року, ми пройшли через шалені випробування і найважчі моменти нашої історії і були достатньо сильними, щоб пережити це і міцно стати на ноги.

«Сьогодні Україна дуже міцна. У нас є сильна армія, у нас - нескромно скажу – є сильна дипломатія, у нас є сильні партнери. Тому, хоча ми усвідомлюємо всі ризики, пов’язані з агресивними намірами Російської Федерації, ми повинні мати впевненість у собі і вірити в нашу здатність подолати і цей складний момент нашої історії. Я абсолютно не сумніваюся, що саме так і буде», - сказав Кулеба.

Він запевнив, що українська влада щодня працює над зміцненням України і над тим, щоб ми пройшли цей складний період максимально гідно і безпечно.

«Найбільшим досягненням Росії сьогодні буде сіяння паніки, зневіри в українському суспільстві і розхитування нас зсередини, насамперед розхитування нашої економіки та фінансової системи. Тому ми повинні докласти всіх зусиль, щоб не дозволити Росії досягти цієї цілі навіть не виймаючи з кишені зброю», - закликав очільник МЗС.

Кулеба додав, що всі зусилля наразі спрямовані на те, щоб ситуація в країні залишалася стабільною, фінансова система зберігала міцність і передбачуваність, щоб українська економіка не страждала від проблем, які відбуваються у сфері безпеки.

«Цій темі ми сьогодні з Тоні (дежрсекретарем США Блінкеном) приділили багато уваги. Ми знаємо, що США стоять з нами не лише у безпековому сенсі, а і в тому, щоб підтримати внутрішню міць України», - сказав Кулеба.

Насамкінець він закликав українців вірити в себе і свою державу, і «все обов’язково буде добре».

Читайте також: Для Росії подальша агресія проти України матиме непоправні наслідки – Держдеп

Як повідомлялося, державний секретар США Ентоні Блінкен 19 січня прибув з візитом до Києва, щоб «підтвердити відданість Сполучених Штатів суверенітету та територіальній цілісності України».

20 січня Блінкен вирушить до Берліна, щоб обговорити нещодавні дипломатичні контакти з Росією та спільні зусилля щодо стримування подальшої російської агресії проти України. Там він зустрінеться з міністром закордонних справ Анналеною Бербок.

21 січня у Женеві Блінкен зустрінеться з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-