Для Росії подальша агресія проти України матиме непоправні наслідки – Держдеп

Для Росії подальша агресія проти України матиме непоправні наслідки – Держдеп

Укрінформ
Подальша агресія Росії проти України призведе до «непоправної шкоди», а також до збільшення оборонної допомоги США Україні й посилення країн-членів НАТО на східному фланзі.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту США за результатами зустрічі держсекретаря Ентоні Блінкена й Президента Володимира Зеленського в Києві, передає Укрінформ.

«У світлі нинішнього неспровокованого нарощування російської армії в Україні та навколо неї держсекретар Блінкен вкотре наголосив, що якщо Росія обере шлях подальшої агресії проти України, то США разом із нашими союзниками й партнерами завдадуть непоправної шкоди економіці Росії, посилять присутність НАТО в прифронтових державах Альянсу та збільшать оборонну допомогу Україні понад ту, що ми вже надаємо», - наголосили в Держдепі.

Крім того, повідомляється, що сторони обговорили питання американської й міжнародної безпеки, а також економічну допомогу Україні.

«Держсекретар висловив вдячність за постійні заклики України до дипломатичного розв’язання, наголосивши на необхідності єдності в Україні на тлі російської загрози. Він наголосив на непохитній відданості Сполучених Штатів суверенітету й територіальній цілісності України та підтвердив принцип «нічого про Україну без України», - зауважили в дипломатичному відомстві США.

Читайте також: Блінкен назвав Київ найпопулярнішим пунктом призначення у світі

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський зустрівся у середу, 19 січня, з державним секретарем США Ентоні Блінкеним, який перебуває з візитом у Києві. У четвер заплановані зустрічі держсекретаря в Берліні, а в п’ятницю він має зустрітися з главою МЗС Росії у Женеві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-