Блінкен назвав Київ найпопулярнішим пунктом призначення у світі

Блінкен назвав Київ найпопулярнішим пунктом призначення у світі

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен приїхав в Україну для підтвердження підтримки українського народу в контексті російської агресії, обговорення тижня дипломатії з Російською Федерацією, який минув, та майбутньої зустрічі з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим.

Про це він заявив на початку зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським, відео якої опублікував «24 канал», повідомляє Укрінформ.

«Київ, напевно, найбільш популярний пункт призначення у всьому світі на даний момент», - сказав він.

Держсекретар США відзначив, що наразі близько 100 тисяч російських військових розміщені на українсько-російському кордоні й це – «безпрецедентна загроза Україні».

Блінкен додав, що приїхав в Україну на прохання Президента США Джо Байдена підтвердити підтримку американської сторони українському народові. Водночас він підкреслив, що “зараз, як ніколи, усе залежить від українців і ні від кого іншого, вирішити своє майбутнє, майбутнє своєї країни”.

Також Держсекретар назвав метою свого візиту в Київ обговорити результати минулого тижня дипломатії з Росією та питання перед його зустріччю з главою МЗС РФ 21 січня.

«Щодо всіх наших взаємозв’язків ми чітко висловили преференцію тому, щоби знайти дипломатичне вирішення конфлікту з тим, щоб забезпечити деескалацію ситуації. Ми робимо все, що ми можемо зробити у цьому відношенні. Крім того, ми сказали Москві чітко, що якщо вони оберуть агресію проти України, то агресія матиме серйозні наслідки, які будуть висловлені не тільки з боку США, а й від Європи та інших країн світу», - наголосив Блінкен.

За його словами, зустрічі сьогодні в Києві і завтра в Берліні з європейськими партнерами забезпечать, «щоб ми говорили одним голосом, виступали з однієї позиції проти Москви».

«Наша сила залежить від нашої єдності. Мета Росії - посіяти розкол між нашими країнами уже багато років, ми не можемо дозволити їм цього зробити. Отже, наш меседж, це меседж всім політичним лідерам, українцям, народу: ми повинні з вами спільно діяти, продовжити цю єдність і посилити її, тому що вона найважливіша на даний момент, зокрема у тому випадку, коли ми бачимо агресію з боку Росії», - відзначив держсекретар США.

Читайте також: Зеленський і Блінкен зустрілися та провели переговори

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 19 січня держсекретар США Ентоні Блінкен прибув з візитом до Києва, де зустрівся з Президентом Володимиром Зеленським та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, щоб «підтвердити відданість Сполучених Штатів суверенітету та територіальній цілісності України».

20 січня Блінкен вирушить до Берліна, щоб обговорити нещодавні дипломатичні контакти з Росією та спільні зусилля щодо стримування подальшої російської агресії проти України. Там він зустрінеться з міністром закордонних справ Анналеною Бербок.

21 січня у Женеві Блінкен зустрінеться з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-