США готові «перекрити кисень» російській економіці у разі атаки на Україну – Кулеба

США готові «перекрити кисень» російській економіці у разі атаки на Україну – Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що державний секретар США Ентоні Блінкен особисто запевнив його у готовності США "перекрити кисень" російській економіці та російським багатіям у разі вторгнення в Україну.

Про це Кулеба сказав на онлайн-брифінгу в четвер, 20 січня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«США розробили пакет дуже болісних санкцій проти Росії, які здатні завдати руйнівного економічного удару. Я не можу розкривати всі деталі, тому що наразі на фінішній прямій робота з узгодження дій між США та їхніми європейськими союзниками, і дуже важливо їй не нашкодити. Але принципово, що рішення у Вашингтоні вже ухвалене: США готові застосувати всю потужність своїх економічних і фінансових інструментів, щоб перекрити кисень російській економіці та російським багатіям. Росія також втратить доступ до цілої низки важливих для її розвитку технологій», - сказав Кулеба.

Читайте також: У Байдена пояснили його вислів про можливість «невеликого вторгнення» РФ в Україну

Він додав, що вчора держсекретар Ентоні Блінкен особисто запевнив у готовності США застосувати ці та інші важелі для стримування Росії.

Коментуючи підсумки вчорашніх перемовин з американським колегою, Кулеба також заявив, що США готові й надалі зміцнювати обороноздатність України.

«Йдеться не лише про оборонний пакет 60 мільйонів доларів, який ми вже отримали в грудні, але й про додаткові обсяги обладнання та оборонної зброї, включно з летальною. Оборонною, але летальною. Сьогодні я також можу підтвердити, що адміністрація Байдена нещодавно схвалила виділення 200 мільйонів доларів додаткової безпекової допомоги Україні», - зазначив глава МЗС.

Читайте також: Росія не зупиниться на вимогах щодо невступу України до НАТО - Резніков

Кулеба акцентував, що це збільшує загальний обсяг допомоги США на зміцнення безпеки та оборони нашої держави до 650 мільйонів доларів за 2021 рік, і це більше, ніж у будь-який рік з 2014-го.

«Я думаю, цей факт говорить сам за себе, тим більше, що ці 200 мільйонів не були заздалегідь передбачені. Це, скажімо так, швидка оборонна допомога з боку Сполучених Штатів Америки. Ці кроки підтверджують, що США дійсно віддані підтримці суверенітету та територіальної цілісності України і продовжують надавати нам необхідну підтримку, за що ми вдячні», - сказав глава української дипломатії.

Читайте також: Резніков закликав Захід запровадити превентивні санкції проти оточення Путіна

Як повідомлялося, державний секретар США Ентоні Блінкен 19 січня відвідав з візитом Київ, щоб «підтвердити відданість Сполучених Штатів суверенітету та територіальній цілісності України».

20 січня Блінкен вирушив до Берліна, щоб обговорити нещодавні дипломатичні контакти з Росією та спільні зусилля щодо стримування подальшої російської агресії проти України. Там він зустрінеться з міністром закордонних справ Анналеною Бербок.

21 січня у Женеві Блінкен зустрінеться з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-