Блінкен і Боррель обговорили взаємодію на тлі агресії РФ проти України

Блінкен і Боррель обговорили взаємодію на тлі агресії РФ проти України

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен у телефонній розмові з Верховним представником ЄС із закордонних справ і безпекової політики Жозепом Боррелем обговорили ситуацію, пов'язану з агресією РФ проти України.

Відповідне повідомлення оприлюднив Державний департамент США, передає Укрінформ.

Зазначається, що співрозмовники обговорили тісну координацію разом із союзниками по НАТО та європейськими партнерами з метою реагування на нарощування військових сил Росії в Україні та поблизу неї.

«Держсекретар Блінкен підтвердив, що подальша агресія Росії проти України матиме швидкі, жорсткі та скоординовані наслідки», - наголошують у зовнішньополітичному відомстві США.

Читайте також: Блінкен розповів Кулебі про перемовини між США та Росією

Як повідомляв Укрінформ, 15 січня за підсумками розмови Ентоні Блінкена з Єнсом Столтенбергом Держдеп заявив, що Сполучені Штати та НАТО готові знову зустрітися з Росією, залишаючись відданими продовженню діалогу та дипломатичних зусиль.

При цьому було наголошено, що Сполучені Штати та їхні союзники по НАТО «єдині на дипломатичному шляху та закликають Росію вжити негайних заходів задля деескалації довготривалої агресії проти України».

Фото: U.S. Department of State

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-