В ОП розповіли, чого очікують від можливої розмови Зеленського з Байденом

В ОП розповіли, чого очікують від можливої розмови Зеленського з Байденом

Ексклюзив
Укрінформ
Прессекретар Президента України Сергій Никифоров вважає можливу телефонну розмову президентів України Володимира Зеленського та США Джозефа Байдена після спілкування американського лідера з Путіним логічним продовженням існуючого формату переговорів між країнами.

Про це він зазначив у коментарі Укрінформу.

“Минулого разу, перед розмовою Байдена та Путіна Держсекретар Блінкен подзвонив українському Президентові запевнити, що про Україну без України ані слова, ані рішення не буде. Після розмови Президент Байден подзвонив Президентові Зеленському, розповів про її зміст і запевнив у підтримці США територіальної цілісності й у суверенітету України. Зараз відбувається так само. Учора була розмова Президента Зеленського та Державного секретаря Блінкена, у якій ішлося, зокрема, і про майбутню сьогоднішню розмову Байдена та Путіна, а далі логічним кроком буде телефонна розмова Байдена та Зеленського”, - сказав Никифоров.

Речник глави Української держави не виключає, що розмова відбудеться ближчим часом, як про то говорять джерела ЗМІ у Білому Домі, однак зауважив, що поки ані часу, ані формату, ані самого факту розмови президентів України та США підтвердити не може.

Як повідомляв Укрінформ, раніше під час телефонного брифінгу високопоставлений представник адміністрації США анонсував, що президенти США та України проведуть телефонні переговори ближчим часом для того, щоби обговорити, зокрема, ситуацію, пов’язану із загрозами з боку РФ, а також діалогом з російською стороною у різних форматах.

За інформацією Білого дому, президенти США й Росії обговорять у четвер, 30 грудня, телефоном «низку тем, включно з очікуваними дипломатичними переговорами з Росією». Перед цим Державний секретар США провів переговори з Президентом України, щоби підтвердити на вищому рівні позицію Вашингтона щодо непохитної підтримки українського народу.

9 грудня президенти України Володимир Зеленський та Сполучених Штатів Америки Джо Байден провели півторагодинну розмову. Ключовим питанням переговорів стала безпекова ситуація навколо України.

Фото: White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-