Перед переговорами з Росією США підтвердили непохитну підтримку України

Перед переговорами з Росією США підтвердили непохитну підтримку України

Укрінформ
Сполучені Штати підтвердили на вищому рівні свою позицію непохитної підтримки України перед проведенням дипломатичних переговорів із РФ щодо військової ескалації біля українського кордону.

Про це, як повідомили в Держдепартаменті США, йшлося під час розмови Держсекретаря США Ентоні Блінкена з Президентом України Володимиром Зеленським у середу, передає Укрінформ.

«Держсекретар Блінкен підтвердив непохитну підтримку Сполученими Штатами незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України в умовах нарощування військових сил Росії на кордонах України», - зауважили в американському зовнішньополітичному відомстві.

При цьому зазначається, що сторони обговорили зусилля щодо мирного врегулювання конфлікту на сході України, а також заплановані дипломатичні переговори з Росією.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський після розмови з Державним секретарем США Ентоні Блінкеном зазначив, що вони домовилися продовжити консультації для узгодження позицій та координації дипломатичних зусиль заради досягнення миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-