Байден і Зеленський проведуть телефонну розмову ближчим часом – Білий дім

Байден і Зеленський проведуть телефонну розмову ближчим часом – Білий дім

Укрінформ
Президенти США і України проведуть телефонні переговори ближчим часом для того, щоби обговорити, зокрема, ситуацію, пов’язану із загрозами з боку РФ, а також діалогом з російською стороною у різних форматах.

Про це повідомив у середу під час телефонного брифінгу високопоставлений представник адміністрації США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Можна очікувати, що президент Байден і президент Зеленський підтримуватимуть тісний контакт. Ми поки не маємо конкретно запланованої в графіку розмови, але вони знову поговорять у скорому часі», - зауважив чиновник.

Він підтвердив, що президент Байден дотримується принципу не обговорювати питань, пов’язаних із союзниками та партнерами без їхньої участі.

У цьому зв’язку представник адміністрації підкреслив, що контакти з українською стороною на високому рівні відбуваються на щоденній основі. Чиновник також зазначив, що Білий дім обов’язково поділиться інформацією щодо наступних переговорів між президентами США й України.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Білого дому, президенти США й Росії обговорять у четвер, 30 грудня, телефоном «низку тем, включно з очікуваними дипломатичними переговорами з Росією». Перед цим Державний секретар США провів переговори з Президентом України, щоби підтвердити на вищому рівні позицію Вашингтона щодо непохитної підтримки українського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-