Президент України не виключає референдуму щодо окупованих територій

Президент України не виключає референдуму щодо окупованих територій

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський допустив можливість проведення референдуму щодо окупованих територій України, «якщо буде складний виклик».

Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу «1+1», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я не виключаю референдуму щодо Донбасу в цілому. І тут питання не в статусі. В нас може бути таке в житті. Це може бути щодо Донбасу, це може бути щодо Криму, це може бути в цілому щодо припинення війни», - заявив Глава держави.

При цьому він сказав, що на сьогодні жодна країна не висувала Україні умов щодо її територій, однак не виключив цього у майбутньому.

«Так, може бути, що хтось, якась країна буде нам пропонувати ті чи інші умови. Так може бути. На сьогодні цього немає точно. Тобто тут немає ніяких секретів у мене від суспільства. Я б з такими речами не жартував і точно секретів не мав би. Тому що це дуже важливі речі, що стосуються нашого статусу, що стосуються наших територій. Але якщо буде якийсь такий складний виклик, точно буду радитися з нашим суспільством», - сказав Зеленський, відповідаючи на запитання, чи хочеться йому порадитися з українцями щодо подальшої долі окупованих територій.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 26 січня ухвалила Закон «Про народовладдя через всеукраїнський референдум».

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-