Байден узгодив позиції з європейськими лідерами перед розмовою з Путіним

Байден узгодив позиції з європейськими лідерами перед розмовою з Путіним

Укрінформ
Президент США Джо Байден перед переговорами з Володимиром Путіним, запланованими на вівторок, узгодив свої позиції з лідерами Британії, Італії, Німеччини й Франції.

Як повідомили в Білому домі, спілкування лідерів п’яти західних країн відбулося в понеділок у телефонному режимі, передає Укрінформ.

«Лідери обговорили спільне занепокоєння нарощуванням російських сил на кордонах України, а також дедалі жорсткішою риторикою з боку Росії. Вони закликали РФ до деескалації напруженості та погодилися, що дипломатичні зусилля, особливо через «нормандський формат», є єдиним способом для розв’язання конфлікту на Донбасі шляхом виконання Мінських домовленостей», - зауважили в Білому домі.

Читайте також: Зеленський і Байден проведуть переговори після розмови лідера США з Путіним - МЗС

Крім того, лідери п’яти країн підкреслили свою підтримку суверенітету й територіальній цілісності України.

«Вони домовилися, що їхні команди підтримуватимуть тісний зв’язок, у тому числі у консультаціях із союзниками по НАТО та партнерами по ЄС, щодо скоординованого та всеосяжного підходу», - підкреслюється в заяві.

Читайте також: Кулеба не очікує проривів від розмови президентів США та Росії

За інформацією Єлисейського палацу, лідери 5 держав поділилися своїми думками щодо зростання напруженості між Росією та Україною. Вони заявили про відданість діям, спрямованим на підтримки миру та безпеки в Європі та нагадали, що Росія має поновити переговори з Україною у рамках "нормандської четвірки" під егідою Франції та Німеччини.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 7 грудня очікується проведення переговорів між президентами США і Росії у форматі захищеного відеозв’язку. У Білому домі у цьому контексті заявили, що перед розмовою з Путіним президент Джо Байден узгодить свої позиції з ключовими союзниками в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-