Зеленський і Байден проведуть переговори після розмови лідера США з Путіним - МЗС

Зеленський і Байден проведуть переговори після розмови лідера США з Путіним - МЗС

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський проведе переговори з президентом США Джозефом Байденом після його розмови з президентом РФ Володимиром Путіним.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі програми “Свобода слова” на телеканалі ICTV сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

“План був такий, що перед дзвінком буде дзвінок Блінкена, а після дзвінка вже відбудеться розмова Президентів”, - сказав він.

Кулеба додав, що розмова держсекретаря США Ентоні Блінкена з Президентом Зеленським є продовженням логіки України з партнерами, “щоб жодної домовленості щодо України не розроблялися або не ухвалювалися без України”.

“Тому сьогодні Президент говорив з державним секретарем. Дійсно, годину тому завершилася розмова. Після того, як відбудеться розмова Байдена з Путіним, ми теж дізнаємося про що там йшлося. Тобто далі будуть контакти на високому і найвищому рівні”, - наголосив міністр.

Глава української дипломатії зауважив, що за цей рік Україна і США налагодили дуже відвертий, динамічний і довірливий діалог.

Як повідомляв Укрінформ, 6 грудня Президент Володимир Зеленський і державний секретар США Ентоні Блінкен узгодили позиції перед розмовою президентів США Джо Байдена та Російської Федерації Володимира Путіна.

7 грудня Президент США Джо Байден проведе відеодзвінок із російським колегою Володимиром Путіним. Лідери США та РФ планують обговорити занепокоєння Штатів щодо нарощування військового угрупування на кордоні з Україною та інші теми, повідомило джерело у США. Вони також обговорять двосторонні відносини та виконання домовленостей, досягнутих на червневому саміті у Женеві, повідомили у Кремлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-