Росія своїми діями просто добиває Нормандський формат - Кулеба

Росія своїми діями просто добиває Нормандський формат - Кулеба

Укрінформ
Росія своїми останніми діями, зокрема оприлюдненням конфіденційного дипломатичного листування, добиває Нормандський формат і підриває залишки довіри до себе.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу в четвер, 18 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З приводу публікації дипломатичного листування, яке відбувається в нормандському форматі, хочеться якось саркастично пожартувати та потролити, але насправді нічого гарного у цьому немає. Росія своїми діями просто добиває Нормандський формат, демонструє, що вона не зацікавлена в його розвитку, і, безумовно, підриває залишки довіри до себе», - сказав Кулеба.

За його словами, глави МЗС України, Німеччини та Франції домовилися що «не подарують Росії розкіш знищити Нормандський формат чужими руками».

«Ми будемо працювати над залученням Росії до переговорного процесу, до дипломатичних зусиль з урегулювання цього конфлікту. Те, що Росії після такої публікації не можуть довіряти навіть дипломати, безумовно, додатково ускладнить цю роботу. Але ми будемо працювати, тому що Україна зацікавлена в мирі, в справедливих рішеннях і в безпеці», - наголосив глава української дипломатії.

Коментуючи майбутнє Нормандського формату з огляду на останні дії РФ, Кулеба зауважив, що єдиною альтернативою дипломатичному процесу є військовий процес.

«Україна разом з Німеччиною та Францією продовжуватимуть наполягати, що нам потрібно рухатися шляхом виконання Мінських домовленостей і шляхом подальшого функціонування Нормандського формату», - резюмував міністр.

Як повідомлялося, Міністерство закордонних справ РФ 17 листопада опублікувало конфіденційне дипломатичне листування російського міністра Сергія Лаврова з главами МЗС Франції та Німеччини Жан-Івом Ле Дріаном та Хайко Маасом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-