Конференція у Глазго засвідчила, який авторитет має Україна в світі – Кулеба

Конференція у Глазго засвідчила, який авторитет має Україна в світі – Кулеба

Відео
Укрінформ
Кількість двосторонніх зустрічей Президента Володимира Зеленського у рамках 26-ї кліматичної конференції ООН СОР26 спростовує голоси, які розганяють повідомлення про начебто зовнішньополітичний комплекс меншовартості України.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час прямого включення на свій сторінці у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

«Постійно з’являються голоси, які розганяють зовнішньополітичний комплекс меншовартості, що нікому ми не потрібні, ніхто Україну не цінує. Це величезна брехня і маніпуляція. Запевняю вас, що якби ви були в Глазго, в цьому великому залі, де відбувалися всі ці зустрічі, ви б побачили, яким авторитетом користується Україна і Президент України Володимир Зеленський особисто», - сказав Кулеба.

Він поінформував, що у рамках кліматичної конференції в Глазго Президент Зеленський провів 13 двосторонніх зустрічей і контактів, усе відбувалося «в дуже живому динамічному режимі».

Читайте також: Кліматична конференція ООН: Зеленський у Глазго провів низку зустрічей

«Мене найбільше тішить, що на цьому заході в Глазго ми суттєво розширили географію нашої дипломатії – деякі контакти взагалі відбулися вперше в історії, наприклад, коротка зустріч Президента України і президента Анголи або Ліберії. Ми говорили з Азією, з Латинською Америкою, Африкою... Почали відроджувати контакти у Центральній Азії – відбулась дуже добра зустріч з президентом Киргизстану, дуже гарна зустріч з президентом Монголії», - зазначив глава української дипломатії.

Кулеба також відзначив, що Президент Зеленський провів дуже важливі зустрічі з генеральним секретарем НАТО, канцлером Німеччини, президентом США і обговорив із ними безпекову ситуацію на Донбасі, яка через деструктивні дії Росії залишається дуже напруженою.

Читайте також: Президент назвав окуповані Крим і частину Донбасу екобомбами в центрі Європи

«Але дуже важливо, що ми розширили свій горизонт і дійсно вийшли на нові позиції в Африці, Південно-Східній Азії, з Шрі-Ланкою буда дуже предметна розмова, з Катаром ми говорили про зріджений газ, про енергетичну безпеку України. Дуже багато різних тем порушувалося – безпека, торгівля, навчання іноземних студентів в Україні – все це було на порядку денному», - поінформував Кулеба.

Він відзначив, що Україна, безумовно, залишається країною європейського і євроатлантичного спрямування і є частиною західного світі, тож маємо йти далі, бачити більше можливостей для України у світі й використовувати їх.

Читайте також: Зеленський: Наша мета - до 2030 року скоротити викиди парникових газів на 65%

«Тому потрібно робити саме те, що Президент робив у Глазго – розширювати географію наших контактів, шукати нові можливості для України, просувати українських експортерів, робити серйозні двосторонні проєкти і зміцнювати наші позиції в усьому світі, а не лише на європейському та євроатлантичному напрямку», - резюмував глава МЗС.

Як повідомлялося, 31 жовтня у Глазго під егідою ООН розпочалася кліматична конференція СОР-26, що триватиме до 12 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-