У порядку денному Ради - відставки п’ятьох міністрів та закон про олігархів

У порядку денному Ради - відставки п’ятьох міністрів та закон про олігархів

Укрінформ
Народні депутати на пленарному засіданні Верховної Ради у середу розглянуть питання звільнення п‘яти міністрів та усунуть неузгодженості в тексті ухваленого закону про деолігархізацію.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчить порядок денний, оприлюднений на сайті парламенту.

На початку засідання депутати мають намір внести зміни до порядку денного шостої сесії ВР, ухваливши проєкт постанови №5893-9. Другим питанням на порядку денному стоїть проєкт постанови №6156 "Про внесення змін до деяких постанов Верховної Ради України щодо нагородження відзнаками Верховної Ради України у сфері освіти і науки".

Парламентарії також планують усунути неузгодженості у текстах ухвалених документів. Зокрема, йдеться про закони "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" (№ 5599), "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження спільної роботи близьких осіб" (№2203) та "Про внесення змін до деяких законів України стосовно приведення статусу Національного антикорупційного бюро України у відповідність до вимог Конституції України" (№5459-1).

Читайте також: В ОП пояснили, чи є закон про олігархів «безболісним» для Коломойського

Питання про звільнення міністрів розглядатимуться після усунення неузгодженостей у зазначених вище законодавчих актах. Так, депутати планують звільнити Романа Абрамовського з посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів, Олексія Любченка з посади першого віцепрем’єр-міністра – міністра економіки, Олексія Резнікова з посади віцепрем'єр-міністра – міністра з реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Олега Уруського з посади віцепрем'єр-міністра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості, Андрія Тарана з посади міністра оборони. Кандидатури, які замінять імовірно звільнених очільників міністерств, уже запропоновані і схвалені Президентом Володимиром Зеленським та членами фракції "Слуга народу". Рішення щодо них парламент ухвалюватиме в четвер, 4 листопада.

Після розгляду кадрових питань парламентарії мають намір розглянути в другому читанні законопроєкт №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень".

Читайте також: Резнікова хочуть призначити міністром оборони, у віцепрем’єри делегують Верещук — Арахамія

Як повідомляв Укрінформ, члени “Слуги народу” на засіданні фракції 1 листопада підтримали кандидатуру чинного заступника міністра захисту довкілля та природних ресурсів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Руслана Стрільця на посаду міністра, чинного голову Державної митної служби Павла Рябікіна — на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості, народну депутатку з фракції "СН" Ірину Верещук — на посаду посаду віцепрем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Олексія Резнікова планується призначити на посаду міністра оборони. Крім того, депутати підтримали призначення заступниці керівника Офісу Президента Юлії Свириденко на посаду першого віцепрем'єр-міністра – міністра економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-