В ОП пояснили, чи є закон про олігархів «безболісним» для Коломойського

В ОП пояснили, чи є закон про олігархів «безболісним» для Коломойського

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк розраховує, що включення особи до реєстру олігархів впливатиме на її репутацію на зовнішніх і внутрішніх ринках та спонукатиме обирати між видом діяльності.

Про це він розповів у інтерв’ю виданню «Бабель», повідомляє Укрінформ.

«Ми сподіваємося, що реєстр впливатиме на репутацію тієї чи іншої людини на зовнішніх і внутрішніх ринках. Ми хочемо, щоб людина, яка потрапляє до реєстру, замислилася: або вона займається політикою, або медіа, або конкретною галуззю. Вона має вибрати, і тоді вона випаде з реєстру», - сказав Подоляк.

Водночас він зауважив, що згодом будуть ухвалені «ще якісь уточнювальні закони», які регламентуватимуть той чи інший напрям, зокрема, лобізм.

Читайте також: Оборонний комітет рекомендує Раді змінити три статті закону про олігархів – Верещук

«Ти в парламент можеш зайти за квотою будь-якого бізнесмена, але при цьому ти повинен позначитися як лобістська група», - підкреслив радник керівника ОП.

Водночас на запитання, чи не є закон про деолігархізацію «безболісним» для бізнесмена Ігоря Коломойського, Подоляк запевнив: «Не думаю, що Ігор Валерійович хоче провести решту життя в Україні та не розвивати бізнеси, які в нього є в цілій низці країн. Так, в Україні все ще можна вести «сірий» бізнес, але ми хочемо це змінити, і тоді тихої гавані в Ігоря Валерійовича тут не буде. Він і тут не зможе займатися бізнесом. Жоден великий бізнесмен, який надає перевагу «сірим» чи «чорним» схемам або схемам оптимізації, займатися бізнесом тут не буде».

Читайте також: Зеленський сподівається, що Рада вирішить колізію щодо підписання закону про олігархів

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня 2021 року Верховна Рада ухвалила закон "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)", № 5599.

19 жовтня Верховна Рада відхилила 12 проєктів постанов про скасування рішення парламенту від 23 вересня щодо прийняття закону про деолігархізацію і тим самим розблокувала його підписання Головою ВР і Президентом України.

Фото: https://censor.net.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-