Оборонний комітет розгляне закон про олігархів у п'ятницю - спікер ВР

Оборонний комітет розгляне закон про олігархів у п'ятницю - спікер ВР

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки на засіданні в п’ятницю, 22 жовтня, розгляне закон про деолігархізацію перед направленням його на підпис Голові ВР.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це спікер парламенту Руслан Стефанчук повідомив під час брифінгу в Раді.

"Наскільки я знаю, завтра на комітеті мають розглянути цей законопроєкт, тому що перед тим, як передати документ на підпис Голові, він розглядається в комітеті. Якщо у них будуть зауваження і вони будуть суттєві, я застосую 131 статтю. Якщо вони будуть несуттєві, законопроєкт буде підписаний. Я очікую рішення комітету", — сказав Стефанчук.

Читайте також: Рада розблокувала підписання закону про олігархів

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня 2021 року Верховна Рада ухвалила Закон "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)", №5599. Депутати розглядали законопроєкт у другому читанні постатейно, застосувавши до нього відповідну процедуру, передбачену статтею 119 Регламенту Верховної Ради. Під час голосування одночасно було враховано правки №396, №398, №406, які суперечать одна одній.

Новопризначений перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко не виключає, що парламент повернеться до розгляду в залі закону про олігархів для усунення неузгодженостей, застосувавши при цьому 131 статтю Регламенту ВР.

Читайте також: Закон про олігархів називати «антиолігархічним» докорінно невірно – Никифоров

Відповідна стаття передбачає, що в разі виявлення у поданому на підпис тексті закону редакційних неточностей або явних неузгодженостей між його положеннями Голова Верховної Ради може внести на розгляд парламенту пропозиції щодо усунення таких неточностей чи неузгодженостей. Питання щодо усунення таких суперечностей розглядається Радою без попереднього включення його до порядку денного пленарного засідання у день внесення його Головою ВР за умови попереднього отримання народними депутатами документів, необхідних для розгляду питання та ухвалення рішення.

До такого розгляду питання депутатам надаються письмові пропозиції за підписом спікера парламенту, в яких відображається суть неузгодженостей чи редакційних неточностей в ухваленому законі та формулюються уточнення, які мають бути внесені до тексту закону для усунення цих неточностей чи неузгодженостей.

Пропозиції, внесені Головою ВР, не підтримані більшістю голосів народних депутатів від конституційного складу парламенту, вважаються відхиленими. Після завершення розгляду пропозицій нове голосування щодо ухвалення закону не проводиться. У разі ухвалення Верховною Радою хоча б однієї з пропозицій, внесених Головою ВР, головний комітет за участю юридичного та редакційного підрозділів Апарату ВР протягом трьох днів готує і подає на підпис уточнений текст закону. У разі відхилення парламентом усіх пропозицій спікера він зобов'язаний у той же день підписати раніше поданий йому для підпису текст закону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-