Корнієнко не виключає, що Рада цього тижня знову візьметься за закон про олігархів

Корнієнко не виключає, що Рада цього тижня знову візьметься за закон про олігархів

Укрінформ
Новопризначений перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко не виключає, що парламент на цьому тижні повернеться до розгляду в залі закону про олігархів для усунення неузгодженостей.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це він сказав на брифінгу в кулуарах Верховної Ради у вівторок.

«Я думаю, що може бути і коригування тексту відповідно до 131 статті Регламенту. Зараз комітет досліджує цю можливість щодо тієї редакції, яка в результаті вийшла. Тобто цілком можливо, що ми завтра або в четвер ще раз проголосуємо редагування технічне, щоб усунути технічні помилки, які виникли в результаті голосування, зробили суперечливі позиції», - зазначив Корнієнко.

Він додав, що Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки наполягає на тому, щоб кінцева редакція закону передбачала, що статус олігарха визначає виключно РНБО.

Перший віцеспікер також зазначив, що закон про олігархів «має підписувати той, хто буде брати участь у його розгляді на останньому етапі».

«Зараз розглядаються постанови (про скасування рішення ВР про ухвалення закону про олігархів - ред.). Тобто це може бути Руслан Стефанчук», - сказав Корнієнко.

Читайте також: Зеленський заявив, що Венеційська комісія отримає закон про олігархів після його підпису

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня 2021 року Верховна Рада ухвалила закон «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» (№5599). Депутати розглядали законопроєкт у другому читанні постатейно, застосувавши до нього відповідну процедуру, передбачену статтею 119 Регламенту Верховної Ради. Під час голосування одночасно було враховано правки №396, №398, №406, які суперечать одна одній. Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендує парламенту переголосувати закон для виправлення неузгодженостей згідно ді статтею 131 Регламенту Верховної Ради України.

Руслан Стефанчук заявив, що ухвалений закон не містить суперечностей.

Дмитро Разумков, який на час ухвалення закону обіймав посаду Голови Верховної Ради, наполягає, що підписати документ має він.

Новопризначений Голова ВР Руслан Стефанчук каже, що не бачить у Регламенті ВР статті, яка визначає, що закон має підписувати виключно чинний на момент розгляду та ухвалення спікер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-