Зеленський наполягає на посиленні санкцій проти Росії за «вибори» в Криму та ОРДЛО

Зеленський наполягає на посиленні санкцій проти Росії за «вибори» в Криму та ОРДЛО

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наполягає на посиленні санкційного тиску ЄС проти Росії та застосуванні обмежувальних заходів проти всіх, хто брав участь в організації виборів до державної Думи Російської Федерації на тимчасово окупованій території України.

Про це він заявив під час спільної пресконференції з президентами Європейської ради Шарлем Мішелем та Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн за результатами 23-го саміту Україна-ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми вдячні за те, що Європейський Союз з року в рік продовжує обмежувальні заходи щодо Росії. Але потреба у зміцненні санкційного тиску назріла давно. До санкційних списків мають потрапити всі, хто брав участь в організації та проведенні виборів до Держдуми Російської Федерації в окупованому Криму, місті Севастополь і на тимчасово окупованих територіях України на Донбасі”, - підкреслив глава держави.

Читайте також: Майже половина росіян вважають вибори в Держдуму нечесними

Він також наголосив, що без уваги не мають лишитися і системні порушення прав людини на тимчасово окупованому Кримському півострові.

Водночас Зеленський зазначив, що важливим кроком у цьому напрямі є рішення Ради ЄС щодо санкцій проти восьми представників так званої судової влади окупованого Криму.

Як повідомлялося, у вівторок у Києві відбувся 23-ій саміт Україна — Європейський Союз.

Раніше Рада ЄС прийняла рішення поширити санкції за дії проти територіальної цілісності та суверенітету України ще на 8 осіб. Особи, які додані до санкційного списку, є співробітниками правоохоронних органів – судді, прокурори та офіцери безпеки, які відповідають за виконання законів Росії у незаконно анексованому Криму та у Севастополі.

Читайте також: Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції за російські «вибори» на окупованих територіях

Отже обмежувальні заходи ЄС за порушення територіальної цілісності України поширюються на 185 осіб та 48 установ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-